tojás, liszt, tej, sütőpor, cukor, vaniliáscukor, Ráma, meggybefőtt, kakaópor, vaniliáspuding, tortabevonó
Csokis meggyes
Hozzávalók:
• 2 tojás
• 25 dkg liszt
• 2,5 dl tej
• 1 cs sütőpor
• 16 dkg cukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 10 dkg margarin
• 1 ü meggy
• 2 ek kakaó
• kevés só
A krémhez:
• 4 dl meggybefőttlé (ha nem tesz ki annyit az üvegben lévő, vízzel pótoljuk)
• 15 dkg cukor
• 2 cs vaníliás pudingpor
• 20 dkg margarin
elkészítés: A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
Majd belekeverjük a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180 C-on megsütjük.
Krém: A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, és a legtetejére csokimáz kerül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!