Piskóta tésztához:36dk. liszt,36dk.cukor,6 tojás,1 kávéskanál szalakálé,18 kanál viz.
Krém:6dcl. tej,4evőkanál cukor,4evőkanál liszt,2evőkanál kakaó,10dk. margarin,25dk.sótlan darált mogyoró,tetejére reszelt csoki vagy torta dara,tejszinhab,torta gyöngy.
A tojássárgát kikavarjuk cukorral,hozzáadjuk a vizet,kanalanként,a lisztet elkeverjük a szalakáléval,hozzáadjuk a kikevert tojássárgához,együtt kavarjuk tovább.A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük,könnyedén belekeverjük a tojássárgás masszába,két részbe megsütjük,ha kihült elvágjuk kettőbe,az Így nyert 4 lapot megtöltjük a következő krémmel:Acukrot elkevrjük a liszttel,kakaóval,lassan feltöltjük a tejjel,folyamatosan kevergetjük habverővel és lassú tűzön sűrűre főzzük,még melegen bele keverjük a margarint,kihülésig kevergetjük. A krémből kiveszünk 3 púpos evőkanállal,ezzel bevonjuk a tortát,a megmaradt krémhez bele kavarjuk a darált mogyorót és ezzel töltjük meg a lapokat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!