Nagyon jol néz ki. Hàny db jön ki belöle? Bàrmivel lehet tölteni?
A tésztához
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 evőkanál kristálycukor
50 dkg finomliszt
20 dkg Rama
1 mokkáskanál só
2 db tojás
Csoki töltelék
2 tábla csokoládé
A nyújtáshoz
finomliszt
A lekenéshez
1 db tojás
A tetejére
porcukor vaníliás cukorral keverve
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk. Fél evőkanálnyi cukrot szórunk bele és letakarva, meleg helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a Ramával elmorzsoljuk. A maradék cukrot és sót rászórjuk, a közepét kimélyítjük. Ide kerül a tojás és a felfuttatott élesztő. Addig dagasztjuk, amíg egynemű, közepesen kemény, kelt tészta lesz belőle, mely elválik az edény falától.
Ezután 3 egyforma részre vágjuk és már dolgozhatunk is vele, mert annak ellenére, hogy élesztős tészta, nem kell keleszteni. Legfeljebb annyi ideig pihentessük, amíg elkészítjük a töltelékeit.
A tésztát egyenként henger alakúra sodorjuk és lapot nyújtunk belőle. A lapot 15x 10 téglalapra vágjuk majd a hosszabbik oldalait kb. 4 centi mélységben, kissé ferdén, kb. ujjnyi távonként a közepe felé bevagdaljuk.
Az egyik csokoládét felolvasztva,egy kanálnyit a tészta közepére rakjuk és ebbe egy kockát a másikból .Ezután két oldaláról ráhajtogatjuk .A tésztát a töltelékre, egymásra hajtjuk úgy, mint ha fonnánk, azaz egyet balról, egyet jobbról hajtunk rá és így tovább.
Elkészítjük a tepsit, amit sütőpapírral bélelünk.Egymás mellé helyezzük őket . A tésztákat felvert tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 °C; kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül porcukros vaníliát szitálunk rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!