6 tojás
6 kanál kristálycukor
5 kanál liszt
1 db citrom héja
2 kanál kakópor
2 dl narancslé
Krém:
20 dkg tejcsokit
2 tojás
25 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 vaníliáscukor
fél dl rum
1 db narancs
4 kanál mascarpone krémsajt
eperszemek
2 dl tejszínhab
Piskótát sütünk hagyományos módon 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 6 kanál kristálycukorral.
A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A habos sárgájákhoz hozzáadunk 3 kanál lisztet és óvatosan elkeverjük, majd ehhez a hab felét is hozzáadjuk.
Belereszelünk egy citrom héját, majd 2 kanál liszt és 2 kanál kakópor és a maradék hab kerül hozzá. Kivajazott tortaformába simítjuk és elömelegített sütöben ( 170 C fokon ) kb.20 percig sütjük.
Ha kihült a torta kettévágjuk és csokis krémmel töltjük meg.
Krém:
Göz fölött 20 dkg tejcsokit felolvasztunk simára, majd kissé kihütjük. Míg hül 2 tojássárgáját hozzákeverünk. 25 dkg vajat kimixelünk 5 dkg porcukorral és 2 vaníliáscukorral.
A kihült csokit fokozatosan hozzákeverjük a habos vajhoz.
Legvégén egy pici rumot adunk hozzá és egy narancs reszelt héját is.
Ha lágyabb krémet szeretnénk akkor 1 felvert tejszínhabbal keverjük össze vagy 4 kanál mascarpone krémsajttal.
A tortalapokat narancslével locsolhatjuk meg , majd rákenjük a csokikrémet, befedjük a torta másik felével és a krémet eligazítjuk a tetején és a szélein.
Olvasztott csokoládéval vonjuk be és az oldalát csokidarával szórjuk be. A tetejére eperszemeket teszünk.
Majd behütjük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!