A cukrot a langyos tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat.
A lisztet egy tálban a Na-bikarbonáttal és a reszelt csokival elvegyítjük, majd a tejet rátöltjük, hozzáadjuk a tojást és a lecsöpögtetett meggyet (én egy kicsit felaprítottam), és a tésztát egy kanállal eldolgozzuk.
A túrót a cukorral, a tojással és a citromhéjjal összekavarjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és elnyomkodjuk, a tölteléket egy kanállal a tésztára szotyogtatjuk, majd rákanalazzuk a maradék tésztát és a túrón elegyengetjük.
Előmelegített sütőben megsütjük (25-30 perc), ha kihűlt porcukorral szórjuk, vagy csokimázzal bevonjuk.
sütési hőfok: 180°C