25 dkg liszt,
16dkg cukor,
1 csm vanilin cukor
1 csm sütőpor
2,5 dl tej
2 db tojás,
2 evőkanál kakaópor
10 dkg margarin,pici só
1 üveg cseresznye kompót kimagozva
4 dl kompótlé+ ha kell viz hozzá
2 db vaniliás puding
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 db tortabevonó étcsoki
A tojást a cukorral,a 10 dkg puha margarinnal ,sóval, kikeverem,hozzáadom a lisztet,melyben elkevertem a sütőport,,mehet a cukor hozzá,vaniliás cukor és a 2,5 dl tejjel kevert tészta sűrűségű masszát készítek a robotgéppel.Ketté veszem a tésztát és az egyik felébe belekeverem a kakaóport .Zsírozott,lisztezett tepsibe kanállal váltakozva beleteszem,hogy márványos tészta legyen majd belőle a sütés után. Rászórom a lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyet és beteszem előmelegített sütőbe és 180 fokon megsütöm.Ha kész kihűtöm,addig elkészül a töltelék.
A 4 dl cseresznye levében megfőzöm- /,de tehetünk hozzá 1 dl vizet,ha úgy kívánja./ - a pudingot,kihűtöm és közben a margarint kb 15 dkg porcukorral kikeverem és a kihűlt pudinggal összevegyítem,robotgéppel krémesre keverem .A kihűlt tésztára kenem,majd a csokibevonót a leírás szerint elkészítem és a pudingra kenem,hűlni hagyom,míg megdermed a teteje.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!