Mit is mondhatnék? Brutál jól néz ki:)
A tésztához:
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,7 dl tej
2 ek.cukor
csipet só
1/2 dl étolaj
1 db tojás
A kenéshez:
6-8 dkg margarin
A töltelékhez:
3 ek.kakaópor
5 ek.kristály cukor
10 dkg étcsokoládé
A koszorú lekenéséhez:
1 db tojás
Előkészítés:Langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát.Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük.A cukrot elkeverjük a kakaóporral.A csokit lereszeljük vagy apróra törjük.A margarint megolvasztjuk.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük az olvasztott margarinnal,megszórjuk a cukrozott kakaóval majd a reszelt csokival.Szorosan felcsavarjuk,kört formázunk belőle.A végeit összedolgozzuk.A tésztát bevagdossuk mintha szeletelnénk de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük.Lekenjük felvert egész tojással és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.Hagyjuk kjhűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept forrása:http://naploszeruseg.blogspot.com/2011/11/kakaos-csokis-kalacs-koszoru.html
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!