A tésztához:
Sütőforma kikenéséshez: vaj, liszt
A krémhez:
A mázhoz:
Tészta:
Szétválogatjuk a tojásokat. A sárgáját a cukor 2/3-ad részével kikeverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral és a szitált kakaóporral összekevrjük. A fehérjét finoman beleforgatjuk a sárgájába, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Zsíradékkal kikent és lisztezett tortaformába öntjük. (26 cm-esben sütöttem) Előmelegített sütőben először nagy lángon (5-10 perc), majd közepes lángon megsütjük, tűpróbáig (kb. 20 perc). Sütési hőfok. 180 Celsius!
Krém:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük. Nem kavargatva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a bőrt. A margarint átszitált porcukorral kikavarjuk, belekeverjük a csokipudingot, a szitált kakaóport, és az olvasztott csokit. Esetleg rum aromát is adhatunk hozzá.
Kétfelé vágjuk a piskótát, és ezzel a töltelékkel megtöltjük . A tetejére is tehetünk ebből a krémből!
Csokimáz:
A csokit kis kockákra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk. Majd annyi olajat vagy vajat teszünk hozzá, hogy jól kenhető legyen. Ezzel bevonjuk a tortát és hagyjuk rádermedni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!