Tésztához:
10 db tojás
4 ek rétesliszt
2 ek finomliszt
2 ek étk. keményítő
2 ek kakópor (keserű, holland)
1 db sütőpor
10 ek porcukor
1 db vaniliáscukor
Krém:
0.5 l tej
5 csapott ek finomliszt
3 ek kakaópor
3 ek rum
20 dk rama
5 ek porcukor
Tetejére: 1 tábla csoki
10 dk rama
1 tk porcukor
A piskótához a tojások fehérjét felverem a fele cukorra, a másik fele cukorral a sárgáját, összekeverem, hozzáadom az előzőleg elkevert lisztet, keményítőt, kakóport sütőport. Tortaforma aljára szilikonos sütőpapírt teszek és beleöntöm. A sütőt felmelegítem 200 fokra beteszem a piskótát, pár perc múlva visszakapcsolom 180, majd 160 fokra és tűpróbáig sütöm. Ha kész kihűtöm és 3 felé vágom lapjára.
Krém: A tejet megfelezem az egyik felét felteszem felforralni, a másik feléhez hozzáadom a lisztet éa állandó kevergetés mellett készre főzöm. Majd kihűtöm, és hozzáadom a ramaval elkevert porcukrot és a rumot, majd a kakóport. Ezzel betőltöm a piskótát, a tetejére is kenek egy réteg krémet és a tortaformában hagyom és a hűtőben jól lehűtöm. Ha kihűlt akkor a csokit felovasztom a ramaval a porcukorral és a tetejére öntöm, elsímítom. Én a krémből egy keveset hagytam a tetejére díszíteni és megszórtam tortagyönggyel. Nagyon finom lett!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!