Nagyon szép, mutatós.
tortalap -
6 tojás
6 e.k. cukor
6 e.k. liszt
2 e.k. kakao por
fél csomag sütőpor
csipet só
Krém-
4 csomag vaniliás puding
1,5 l tej
25 dkg vaj
10 e.k. cukor
5 dkg főző csoki a krémbe
5 dkg csoki a tetejére.
A tojások fehérjét csipet sóval kezdjük el felverni,apránként adjuk hozzá a cukrot.
Amikor jó kemény a hab keverjük hozzá egyenként a tojások sárgáját és végül a lisztet is keverjük hozzá.
A lisztbe keverjük bele elöbb a sütőport és a kakao port.
Kivajazott ,lisztezett torta formában 180 C fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt vágjuk 3 lapra.
Krém -
A pudingot a cukorral főzzük meg a tejben.
Vegyük ketté és az egyik felébe még melegen keverjük bele a csokit.
A krémeket hadjuk teljesen kihűlni,majd keverjük bele a vajat is (a 25 dk vaj fele-fele)
A vaniliás krémmel megtöltjük a piskóta lapokat.
A csokis krémmel pedig körbe diszítjük.
Lecsokizzuk a tetejét és megszórjuk csoki forgáccsal.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!