nagyonjo
Tészta: egyszerű kakaós piskóta (2 vagy 3 lapba vágva) vagy vásárolt piskotalapok
Csoki ganache krém:
500 ml tejszín (Meggle-t használok)
330 g csokoládé (250 g tejcsokoládé + 80 g fekete csokoládé - 75%os- )
vaníliaesszencia (elhagyható)
Glazúr:
150 g csokoládé (90 g tejcsokoládé + 60 g fekete csokoládé)
100 ml tejszín
30 g vaj (kb 1 evőkanálnyi)
Csoki ganache krém:
A krémet legjobb egy nappal előbb elkésziteni.
Mikróban vagy gőz fölött megolvasztom a csokoládét.
A tejszint felmelegitem (de nem szabad felforrjon).
A langyos tejszínbe öntöm a puha csokit.
Kis lángon kevergetem amig jól összekeveredik a kettő és megsűrűsödik.
Hozzáadom a vaniliaesszenciát és jól összekeverem.
Leveszem a tűzről, kevergetem amig egy kicsit lehűl, aztán hideg vizes tálba állitom vagy hagyom magától teljesen kihűlni.
Akkor fóliával lefedem és legjobb ha egész éjszakán át a hűtőszekrénybe teszem. (volt amikor több éjszakát töltött a hűtőben és nem volt semmi baja).
Másnap a megszilárdult krémet mixerrel felverjük amig sima krémet kapunk. ha netán túl megszilárdult volna, akkor egy kicsit tejszinnel lehet fellazitani.
A krémel elosztjuk két lapra vagy az egészet egy rétegben hagyjuk.
Izlés szerint meggyel lehet megbolonditani. (egy üveg befőttes meggyet használtam.)
Glazúr:
Úgy járok el mint a ganachenál, vagyis felolvasztom a csokoládét, felmelegitem a tejszínt, a kettőt összekeverem és hozzáadom a puha vajat. majd kis lángon kevergetem amig sima krémet kapok.
Miután leveszem a tűzről, kevergetéssel csak egy kicsit lehűtöm.
Ráöntöm a tortára, hagyva hogy a szélein lecsöpögjön. ha szükséges, késsel egyengetem.
Aztán a hűtőbe a tortával amig meg nem támadják a leselkedők és a krém és glazúr megszilárdul.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!