Tészta:3x5db tojás, 3x5 evőkanál lszt, 3x5 evőkanál kristálycukor, 3db sütőpor, 3 x1 evőkanál kakópor
Krém::2db csokolásé pudingpor, 7dl tej , 2db vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt , 1 l tej , 2db margarin, 0.5kg porcukor, 3db vanília cukor, 1 ü rum vagy ,4 evőkanál kakaóaroma(0.5dl)30dkg étcsokoládé bevonó,1dl olaj , díszítéshez ki mit szeret.
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tortalapokat:5db tojás, 5e.k cukor, 5e.k liszt, 1cs sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, (tortaforma mérete 36cm)Ha mind a 3 lapot kisütőtük akkor hagyjuk kihűlni.
Krém::A 2cs csokoládé pudingot meg kell főzni a 7.5dl tejben jó sűrűre , majd hagyni hűlni.6 e. k lisztet megfőzni az 1 l tejben és hagyni hűlni.A margarinokat jó habosra kikeverni a 0.5kg porcukorral , majd bele a vanília cukor, a 4 evőkanál kakó , majd a rum és ezzel is jól kikeverni , mikor ez is megvan akkor hozzáadni a csokipuningos krémet és ezzel is jól kikavarni , majd fokozatosan hozzáadni a főzött krémet és ezzel is jól kikeverni.Ha már könnyű és jó állagú a krém akkor a lapokat megtöltjük amilyen krémesre szeretnénk és a külsejét is bevonjuk ezzel a krémmel és betsszük a hűtőbe.A csokoládét felolvasszuk az 1dl olajban gőzz felet , majd egy kenőecset segítségével elkezdjük bevonni a lehűlt tortánkat , majd visszatesszük ismét a hűtőbe és néhány perc múlva ismét megismételjük.Mikor már készvagyunk a csokoládé bevonással akkor lehet ízlés szerint dísziteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!