26 cm tortaformához
20 dkg vaj
15 dkg barna cukor ( lehet fehér is )
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás, egy csipet só
30 dkg rétes liszt
1.5 kk keserű kakópor
Töltelék
3 ek ribizkezselé
50 dkg eper, 3 dl tejszín
1 csomag hab fixáló
1 kk vaníliás cukor
2 ek porcukor
1. A vajat a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászorjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és a hideg sütőben a legalsó rácsra tesszük. 180 fokon 2-3 fokozaton 1 óráig sütjük(nekünk légkeveréses a sütőnk ott jóval kevesebb idő kell neki)
A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét a ribiszkezselével megkenjük. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és 1/4-ét a díszítéshez félre tesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszíthetjük vele.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!