10 dkg étcsokoládét 1,5 dl tejszínnel gőz fölött megolvasztunk.
Meghámozunk 2-3 körtét, negyedeljük, citromlével meglocsoljuk, hűtőbe tesszük.
12,5 dkg cukrot 3 egész tojással habosra keverünk. Több részletben hozzáadunk, folyamatosan keverve, 12,5 dkg szoba hőmérsékletű vajat. Belecsorgatjuk a langyosra hűlt olvadt csokoládét.
Összeforgatjuk 25 dkg liszttel és egy csomag sütőporral.
Egy kisebb, 24 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral. Belekenjük a masszát. A tetejére rakjuk a körtéket úgy, hogy a szára felőli rész kerüljön a közepe felé. Kissé bele is nyomkodjuk.
Előmelegített, közepesen forró, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
Ha kész, rácsra emeljük és megkenjük felforrósított baracklekvárral.
Amikor kihűlt hűtőbe tesszük, hogy a lekvár kissé rádermedjen.
Csokimázat öntünk rá, úgy, hogy lefolyjon az oldalára is.
Máz: 0,5 dl víz, 12 dkg porcukor, 15 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj, kiskanál citromlé.
Én most a csokimázat kihagytam, majd télen teszek rá:)