4 kozepes méretu korte
10 dkg étcsokoládé
10 dkg liszt
10 dkg lágy vaj
1,5 tk sutopor
5 dkg kristálycukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A csokit darabokra tordeljuk és vízgoz felett megolvasztjuk. Amíg a csoki hul, meghámozzuk a kortéket, kivájjuk a magházukat és vékony cikkekre vágjuk.
Egy 24 vagy 26 cm-es piteformát kikenunk vajjal, és csinosan elrendezzuk az aljára a korteszeleteket - hiszen fordított kortetortáról lévén szó, fontos a gyumolcsok rendezettsége.
A tésztához a vajat a cukrokkal habosra keverjuk, mehet bele a langyos csoki, majd hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végul beledolgozzuk a sutoporos lisztet.
A korték tetejére simítjuk a csokoládés masszát.
Légkeverésen 180 fokra elomelegített sutoben, alul-felul sutoben 200 fokon sutjuk kb. 20 percig (tupróba).
Megvárjuk, míg kihul, s csak aztán tálaljuk, bár a kevert tészták esetében másnap még finomabb.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!