Nagyon jól néznek ki ezek a sütés nélküli tojások.
Hozzávaló a csokoládébevonathoz:
10-10 dkg ét és tejcsokoládé,(lehet ét is)
Ha szükséges 1 ek. olaj
Szilikonforma,vagy bármi más,attól függ,hogy mit szeretnénk készíteni
Elkészítés:
Dupla falú edényben felolvasztjuk a csokoládékat,ha szükséges lágyítjuk az 1 ek. olajjal és az előkészített formákba teszünk kevés csokoládét,jól körbeforgatjuk,hogy mindenhol bevonódjon,majd 1-2 perc után lefordítjuk a formát szilikon lapra,vagy frissen tartó fóliára.Hűtőbe tesszük,amíg hűl,elkészítjük a marcipánt,aminek a receptje KONYHALÁL oldaláról való
Tanács!
A marcipán hozzávalókat mérjük ki,hogy kéznél legyen
Elkészítés:
A tejet a cukorral addig főzzük míg el nem olvad,majd részletekben állandó kevergetés mellett,( pötyögni fog)
hozzáadagoljuk a kétféle
lisztkeveréket,majd takaréklángon 1-2 percig főzzük,vigyázzunk,hogy le ne égjen.
Ha levettük a tűzről,hozzákeverjük a vajat/margarint és a mandulaaromát.
Amikor már langyosra hűlt ,de még folyékony massza,megtöltjük a tojásokat,de annyi helyet hagyunk,hogy be tudjuk fedni csokoládéval.
Hűtőben jó kihűtjük,majd a csokoládéval beborítjuk és pár órára hidegre tesszük,ezután könnyen kijön a formából.
Ízlés szerint díszítjük.
Recept saját,a marcipán alapja a Konyhalál oldaláról való.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!