"25dkg Ráma(lehet a vajas változat de én simát használtam),40 dkg liszt,2 dl langyos tej,1 cs vaniliás cukor,2 dkg élesztő,2 tosás(Az egyik fehérje majd a tetjére)15 dkg cukor,5 dkg dió vagy mogyoró,porcukor szórni!
Egy deci langyos tejben megfuttatjuk az élsztőt egy kis cukorral,majd a liszt közepébe öntjük,1 tojással és egy sárgájával,a maradék tejjel és 1 evőkanál cukorral!Rétesztészta keménységűre dagasztjuk,ha szükséges liszttel vagy langyos vízzel korrigálhatunk,Duplájára kelesztjük,majd 3 cipót formálunk!Egy abroszt belisztezünk erre tesszük az első vékonyra nyújtott cipót megkenjük bőven olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral.Erre jön a másodil lap, szintén vaj és cukor majd a harmadik lap,Ekkor jó vékonyra még kinyújtjuk,megkenjük olvasztott vajjal és a maradék cukorral!Az abrosz segítségével feltekerjük, majd csigára fotmázzuk.Lenjük tojásfehérjével erre jön a dió!Pihenjen 30 percet,sütőpapiros tepsibe tesszük,180 fokon sütjük pirosra,porcukorral megyszórjuk!Kézzel tépkedjük!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!