1 cs. leveszöldség
3 db velős csont
2 db kicsontozott csülök csontja
2 db csirkemell csont
só
egész bors
2-3 babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
30 dkg cérnametélt
1 cs. petrezselyem zöld
20 dkg cérnametélt
Bármilyen csont jó, ami otthon van. Én a csülköt pl. kicsontozva szoktam sütni, de a csontját elteszem levesnek. Ezért veszek csontos csirkemellet, hogy a csontja "majd jó lesz". A velős csont az velem jött a hentestől....
A csontokat hideg vízben feltesszük főni. Ha felforr, lehabozzuk és visszavesszük a lángot. Épp csak gyöngyözzön. Beletesszük a fűszereket. Közben megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket. Kb. egy óra elteltével a zöldségeket is hozzáadjuk és még bő egy órát főzzük. Közben kifőzzük a cérnatésztát. Ha a leves elkészült, leszűrjük és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!