70 dkg velőscsont
1 fej vöröshagyma megtisztitva
2 gerezd fokhagyma megtisztitva
2 babérlevél
6 szem egész feketebors
kis csokor zöldségzöldje
1 szál zölséggyökér megtiszitva és felébe vágva
4 db sárgarépa megtisztitva és 4 felé vágva
1 sárgapaprika csuma nélkül
fél kiló karfiol rózsára szedve
1 evőkanál vegeta
1/4 mokkáskanál kurkuma
1 kisebb karalábé fele.
3 literes fazék és másfél liter víz.
A csontot felteszem a fazékba vízzel és kurkumával, ebbeteszem a babérlevelet, borsot, majd ráhelyezem a párologtatós lábosom, és ebbe helyezem a többi hozzá valókat, majd a vegetával meghintem, és fedő alatt 30-percet főzöm, lekapcsolom a gázt és hagyom még a leves gözében párolni 15-percet.
Majd leveszem a fedőt és a pároló edényt, leszüröm a levest, s beleteszem a zödségeket.
Felforralom és cérna metéltet, v. bármilyen levestésztát főzök bele.
Én külön szokom a levestésztát főzni, egy 2 literes fazékba 1-liter víz, 1 evőkanál olaj, 2 dkg sóval.
Felforralom a vízet és két kis marék tésztát szórok bele 5-percig főzöm és fedő alatt még 2-percet hagyom, majd leszűröm és ugy tálalom külön a leves mellé.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!