Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Leves étel recept » Csontleves, ahogy mi szeretjük.

felvitel dátuma: 2018-10-30 19:43:16       mai nézettség: 2       nézettség: 636
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:
1 nagy húsos csont
4 db. sárgarépa
4 db. petrezselyemgyökér
4 db. kisebb burgonya
15-20 dkg. karfiol
1 cikk zeller, vagy zellerlevél
1 kevés petrezselyemzöld levél
1 db. vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma

szemes bors
1 tk. delikát (natúr, só és cukormentes)
1 db. zöldpaprika
1 db. paradicsom

 

Levesbetét hozzávalók:
4-5 db kelkáposztalevél
2 db. sertésmájkrém
3 db. tojás
1 kisebb vöröshagyma
1 tk. só
1 kk. őrölt bors
1 csapott ek. natúr delikát (só és cukormentes)
kb. 3 ek. zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Elkészítés leves:
A csontot annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi.
Ha felfőtt, leöntjük a vizet, leöblítjük a csontot és újból hideg vízbe tesszük fel, annyi vízbe, hogy jól ellepje a csontot, ekkor már belerakjuk a megtisztított zöldségeket, a karfiolon kívül mindent beleteszünk, ha felfőtt, nagyon csendes tűzön főzzük.

Levesbetét elkészítése:
A májkrémeket egy tálba tesszük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük, olyan grízgaluska keménységű legyen.
A megmosott kelkáposzta leveleket egy pillanatra beletesszük a levesbe, majd kivesszük, a kordát (középen a vastag eret) levágjuk, és mint a töltött káposztát a töltelékkel megtöltjük, szorosan feltekerjük és óvatosan a levesbe eresztjük.
A levessel együtt szépen tovább főzzük, majd mikor már főttnek érezzük a csonton a húst, beletesszük a karfiolrózsákat és együtt készre főzzük és lezárjuk a gázt.
A levesbetétet óvatosan szűrőkanállal kiszedjük, majd, ha már hűlt egy kicsit, felszeleteljük a levéllel együtt,vagy kibontva.
Tetszés szerint cérnametéltet, csigatésztát is főzhetünk hozzá és a zöldséggel együtt tálaljuk.
Annyira gazdag leves, hogy egy önálló ebédnek is beillik. 
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.