Au! Ez a galuska olyan mint ahogyan a nagykönyvben meg van írva! Ez az egyszerűnek tűnő dolog keseríti el a háziasszonyokat.Nagyon rá kel érezni, hogy sikerüljön!
2 kg csont vegyesen /sertés,marha, csirke csont /minél több fajta annál jobb
4 szál sárgarépa
3 szál fehér répa /gyökér/
1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
1 kis fej karalábé
1/4 fej kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva de héjastól
3-4 gerezd fokhagyma
só
egész bors
sáfrány vagy sáfrányos szeklice
csipet gyömbér
csipet szerecsendió virág
ételízesítő
petrezselyem zöld
A daragaluskához:
2 db tojás
8 ek.búzadara
csipet só
őrölt bors
késhegynyi szódabikarbóna
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.
Elkészítés: A csontokat hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot,hagymákat, ételízesítőt és kis lángon legalább egy órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött daragaluskával tálaljuk.
A daragaluskához felverjük a tojásokat.Belekeverjük a búzadarát,sót,borsot,késhegynyi szódabikarbónát.Hagyjuk állni 10-15 percet majd külön sós vízben vagy kevés levesben kifőzzük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!