70 dk finomliszt, 50 dkg Rama, 1 csapott ek só, 1/2 sütőpor,1-1,5 dl tej, 5.dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor (tejbe) 15-21 dk reszelt trappista, 2 db tojás sárgája.
Tetejére 2db felvert tojásfehérje, 15 dk reszelt trappista
Időben úgy állítsuk össze a tésztát, hogy kb 10 órát pihen a hűtőben .
Hozzávalókat összerakjuk, az élesztét a cukros tejben felfuttatjuk és ezt is hozzátesszük, majd az egészet jól összegyúrjuk és egy nylon zacskóba teszük a hűtőbe pihenni. (ez nagyon fontos) Legjobb este összeállítani és reggel elővenni. Kivétel után egyszer még jól összegyúrjuk és 1,5-2 cm magasra hagyjuk és a tetejét rácsozzuk (én két egyforma késsel szoktam) majd rákenjük a felvert tojáshabot, megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosasra sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!