Családunk kedvence, ráadásul gyonyoruen tálalva! Koszi!
1 db füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
1/2 kg száraz bab
1 fej fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
2 szál fehér répa
3 szál sárgarépa
1 db zeller
1 db paprika
1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
2 db paradicsom
só
ételízesítő
pirospaprika
1 db tojás
10 dkg liszt
A tálaláshoz:
tejföl
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A babot előző nap átmossuk,beáztatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra vágjuk.
A hagymákat apróra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
Hozzáadjuk a fokhagymát. lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Felöntjük vízzel,beletesszük a babot, csülköt, zöldségeket.
Fűszerezzük és lassú tűzön készre főzzük.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk.
A csülköt kivesszük,kicsontozzuk és felkockázzuk.
Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret adunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!