Szuperül néz ki!!Nagyon szeretem!:))
1 db csontozott füstölt csülök ( kb.1,30 kg
20-25 dkg füstölt szalonna
1/2 kg fehér nagy szemű bab
25 dkg gersli ( hántolt árpa)
4 db közepes hagyma,2 fej fokhagyma,2 db babérlevél,
piros paprika ízlés szerint és kevés örölt fekete bors
A csülköt elöző nap megfőzőm a 2 fej egész fokhagymával SÓ nélkül.A babot és a gerslit külön tálban beáztatom.A megfőtt csülköt feldarabolom kb.4x4 cm kockákra.A főzőlevet hagyom kihülni szükségem lesz rá az ételnél.A szalonnát apró kockára vágva üvegesre párolom majd a hagymát is ledinsztelem vele.Megszorom piros paprikával és a kihült lével felengedem.Bele rakom a darabolt húst a babot és a gerslit babérlevelet és annyi átszürt fözö lével leöntöm ,hogy jól elepje.Sütőben közepes lángon 4-5 órán keresztül sütőm .Szükség esetén potólom a folyadékot.Nem keverem csak rázogatom.
Főtt tojással amit negyedelek tálalom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!