160-180 dkg csülök csont nélkül
1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
8 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek zsír
A cserépedényt éjszakára beáztatjuk. A csülköt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a köménnyel. A fokhagyma gerezdeket kettévágjuk és a húsra tesszük. Az edény alján elkenjük a zsírt, rátesszük a csülköt úgy, hogy a bőrös fele legyen felül.A vöröshagymát karikára vágjuk és mellé tesszük. Rátesszük a fedelét és hideg sütőbe tesszük.200 fokon sütjük. A megtisztított , kockára vágott burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor majdnem kész.Az utolsó 10-15 percben tető nélkül sütjük, hogy szép ropogós legyen.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!