Gabikám, isteni a csulkod!!!!!!!!!! Szeretem az ilyen kajákat, igaz, csak ritkán, de akkor nagyon!
1 egész csülök
2 fej hagyma+ 1 kisebb
2 szál sárgarépa
6 szem közepes krumpli
3 dl sör
flekken füszerkeverék
húsleveslé vagy víz
A csülköt egészben egy római tálba teszem,mellé a kis fej hagymát egészben.
Öntünk alá úgy 2 dl vizet,vagy húslevest,befűszerezem,lefedem és kb 1 órát süöm.
Addig megtisztítom a zöldségeket,hagymát és a répát félbe vágom,a krumplit negyedelem.
1 óra elteltével a csülök mellé rakom a zöldségeket,meglocsolom a sör felével,ha kell a vizet pótolom,hogy ne süljön le.
A zöldségeket is enyhén megszórom a flekken fűszerrel,majd újra lefedem és készre sütöm.
Mikor már elég puha a csülköt a zöldségekkel együtt egy kisperemű tepsire rakom.
Meglocsolom a maradék sörrel,teszek alá a levéből is amibe sült és a bőrét szép pirosra sütöm.
Vegyessavanyúval kínálom.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!