2 tojás,
3 dl natúr joghurt,
3 dl porcukor,
3 dl liszt,
1 dl étolaj,
2 kávéskanál szódabikarbóna,
2 púpos evőkanál(holland)kakaópor
A csokimázhoz:
15 dkg étcsokoládé(Én 70%-os narancsos csokit használtam)
5 ek tej
5 lapos ek cukor
5 dkg vaj
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.
Egy közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.(kb.30perc)
Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről, és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.
A tészta, ha megsült benne hagyjuk a tepsiben,jól megszurkáljuk villával, és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával még jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát, és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!