A tejszin főzőtt vagy hab legyen
Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
10 db tojás
8 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál kakaópor
6-7 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
10 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
2 csomag habfixáló
· A tojás fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem és a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm /kb 15 perc alatt/ előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Igy a megsült piskóta korongok egyformák lesznek.
Elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a kakaóport és a cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük és mikor már majdnem kész belecsorgatjuk a megolvasztott étcsokoládét és egy percig még kevergetjük a tűzön. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tejszínt, a habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt krémhez adjuk. A piskóta korongokat ezzel töltjük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!