Szia . Milyen lisztet es mennyit?nem szerepel a receptben.
-10 tojás fehérje
-250 g porcukor
-300 g darált dió
KRÉM
-10 tojássárgája
-150 porcukor
-300 g vaj
TETEJÉRE
-100 g kristálycukor
-100 g dióbél
-a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral
-addig amíg fényes lesz
--a darált diót lassan beleforgatjuk ,
-beleszorjuk a lisztet is
-három részre osztjuk
-TEPSI nagysága 25/35
-az élső részt
-sütőpapirral kibélelt tepsiben elsimitjuk
amikor kezd a széle pirulni sütőpapirral együtt kivesszük
-igy sütünk még két lapot...hagyjuk kihülni
KRÉM
-a sárgákat a cukorral addig keverjük amig krémessé válik
-egy lábasban a tüzhelyen addig kevergetjük amig beszürösödik
-hagyjuk kihülni
-a vajat habositjuk és részletekben a kihült sárgába keverjük
-a sütőpapirt lehúzzuk a lapokról
-a krémet 3 részre osztjuk
-és kezdjük a megkenni a krémmel
-az utolsó lap tetejét is meg kenjük krémmel erre kerül az égetett cukros dió
TETEJÉRE
-a cukrot karamellizáljuk
-ha kész beleszorjuk a diót és jól megforgatjuk, úgy hogy minden dió cukros legyen
-kiteritjük egy sütőpapirra -
-hagyjuk kihülni aztán darabosra tördeljük
-a diót darálón ledaráljuk és a krémre szorjuk
-hűtőben pár órát pihentetjük ,majd éles késsel felszeleteljük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!