Hozzávalók:
Tészta: 8 db tojás, 12 dkg XILIT, (darálva ) 4 dkg kakaó, 2 ek olaj, 10 dkg csokoládé, olvasztva, 3/4 sütőpor, 10 dkg liszt,
Csokikrém:
6db tojás, 30 dkg csokoládé,70% 20 dkg XILIT, 4 evőkanál kakaó, 20 dkg vaj, 15 dkg XILIT, ( darálva )
XILIT HELYET LEHET HASZNÁLNI CUKROT IS!!!
A tészta hozzávalókból sütünk egy 24 cm sütőpapírral kibélelt tortaformában amit ha ki hűl három lapban vágjuk.
Csokikrém:
6 egész tojást a XILIT gőz felett megfőzök állandó keverés Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom a csokoládét, amit előre eltördelek, s az átszitált kakaóport. Ez besűríti a krémet. Ezután lehűtöm, és hűtőbe teszem 1-2 órára. A vajat habosra keverem, majd apránként hozzáadom a csokoládékrémet.
A tortalapokat megtöltöm, kivül is majd a krémmel díszitem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!