A lisztet hideg tejjel simára keverjük, és állandó keverés közben megfőzzük, majd langyosra hűtjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját, majd jól kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához. Az olajat felforrósítjuk a palacsintasütőben, és annyi tésztát teszünk bele, hogy kisujjnyi vastagságú legyen, mérsékelt tűzön szép rózsaszínűre sütjük. Nem fordítjuk meg, késsel alányúlva, óvatosan, lapos tányérra csúsztatjuk, megszórjuk cukros dióval, a következőt reszelt csokoládéval. Így folytatjuk, amíg az összes tésztát megsütjük, az utolsó lapot úgy borítjuk a tálra, hogy a megsült legyen felül. 12-15 percre sütőbe tesszük. A sütő ne legyen túl forró, nehogy a lapok között lévő krémes rész átsüljön.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!