Hozzávalók:
3 db közepes cukkini vagy 1 nagyobb
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
1-1 paprika ,paradicsom
1 doboz tejföl
1 ek liszt
só
1 nyomat piros arany csípős
Elkészítés:
1. A cukkinit mossuk meg, töröljük szárazra, a végeket vágjuk le. A cukkiniket vágjuk hosszában négy részre, majd aprítsuk fel falatnyi darabokra. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk fel nagyon apróra.
2. Az olajat hevítsük fel egy edényben, adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük keverés mellett. A dinsztelést végezzük a megszokottnál hosszabb ideig, közepes hőmérséklet mellett (a cukkini nem igényel hosszú párolódási időt, így érdemes a hagymát kellő ideig dinsztelni).
3. Ha kész, húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük meg. Öntsünk hozzá kevés vizet és tegyük vissza a tűzre. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd adagokban a cukkinit. Öntsük fel a cukkinit annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fedő alatt pároljuk, néha óvatosan megkeverjük.
4. Kb. 10 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát . Ha a cukkini megpárolódott (ne legyen túl puha, mert akkor kásás lesz az étel), habarjuk be a liszttel elkevert tejföllel. Végül ízesítsük sóval, borssal.
Tésztával tálaltam .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!