Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert étel receptek » Cukormentes epres-emeletes

felvitel dátuma: 2018-06-11 21:53:38       mai nézettség: 1       nézettség: 574
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához:
200 gr zabpehelyliszt 
6-8 db tojás nagyságtól függően 
80 g eritrit
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna 
kevés méz /1 csapott kávés kanál/
fahéj 
szegfűszeg 
1.krémhez:
50 dkg eper
25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín /cukor nélküli /
ízlés szerint vanília aroma
15 dkg eritrit /darálva/
20 g étkezési zselatin
2.krémhez:
4 dl natúr görög joghurt
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín /cukor nélküli/
ízlés szerint vanília aroma
20 g étkezési zselatin
20 dkg eritrit /darálva/
A tetejére:
3 dl habtejszín
eper a díszítéshez

 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
A piskótához válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét.
A tojások sárgájához keverd hozzá az eritritet , keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is.

A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint.

Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. 
Végül 32x24 cm-es, sütőpapírral bélelt/ csak az alját béleljük/ tepsibe öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Az első krémhez az epret megmossuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

A mascarponét habosra keverjük az előzőleg megdarált édesítővel, az ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk az eperhez.

20 g zselatint kevés vízben simára keverünk, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, hozzáadjuk az epres krémhez és homogénre keverjük.

A 3 dl habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk és addig hűtőbe rakjuk, amíg a másik krémet elkészítjük.
2.krém:
A joghurtot a megdarált édesítővel, mascarponével, és ismét az ízélünknek megfelelő vanília aromával.

20 g zselatint kevés vízben simára keverünk, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd belekeverjük a joghurtos krémbe.

A jól lehűtött epres krém tetejére kenjük rá és az előzőleg 3 dl felvert habtejszínnel nyomózsák segítségével ízlés szerint díszítsük fel, majd helyezzünk rá eperszemeket.

 

 
 
 
Szakács: Erácska


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.