Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Cukros perec

felvitel dátuma: 2013-03-05 12:10:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1001
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

- 70 dkg liszt - 10 dkg vaj vagy margarin- 2 dl tej- fél csomag élesztő- 5 dkg cukor (esetleg porcukor)- egy csipet só- fél kávéskanál szódabikarbóna- 1 tojás, vaj, cukor a tetejére

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tejet kicsit megmelegítjük, a vajat kiolvasztjuk.
Egy pohárkába morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot adunk hozzá, így könnyebben felfut majd. Hozzáöntünk egy kevés tejet (kb. fél dl) és eldolgozzuk benne az élesztőt. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró a tej, mert megégeti az élesztőt. De túl hideg se, mert akkor nem fog felfutni.
Egy nagyobb tálba összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a szódabikarbónát. Esetleg át is szitálhatjuk, hogy könnyebb legyen a tészta. Ha jól összekevertük jöhet bele a felfuttatott élesztő, a maradék tej, valamint az olvasztot vaj.
Addig dolgozzuk a tésztát még sima nem lesz. Ekkor cipót formázunk belőle és tiszta konyharuhával letakarva, meleg, száraz helyen 30-35 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkán, vagy asztalon, munkalapon 20-25 darabra vágjuk. Attól függően, hogy mekkora pereceket szeretnénk készíteni belőle.
A tésztadarabokból kb. 40 cm hosszú, vékony rudakat sodrunk, és perec alakúra fonjuk őket.
Egy tepsit kikenünk vajjal, ráhelyezzük a pereceket, helyet hagyva köztük, mert még kelnek sütés közben is. Konyharuhával ismét lefedjük és kelni hagyjuk újabb fél óráig.
A sütőt 200 fokosra előmelegítjük. A perecek tetejét megkenjük egy kis tojással.  A tepsit a középső rácsra helyezzük és 15-20 percig sütjük.
Amíg sül, felolvasztunk egy kis vajat és egy lapos tálra cukrot szórunk. ha készen van a perec, gyorsan amig még forró egyesével megkenjük őket az olvasztott vajjal és beleforgatjuk a cukorba. Nagyon meleg, úgyhogy vigyázzunk a kezünkre, gyors, precíz mozdulatokkal dolgozzunk.
Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.