Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Dallas kaland torta Csilditől

felvitel dátuma: 2024-01-25 11:04:43       mai nézettség: 1       nézettség: 177
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

tészta:

6 evőkanál tej, 1,5 dkg szalalkáli, 8 tojás sárgája, 40 dkg porcukor, 30 dkg ráma margarín, 40 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó  1-2 csepp piros ételfesték,1-2 csepp zöld ételfesték,tojás felvert habja

krém:

30 dkg ráma margarín, 25 dkg cukor, 2 csomag vanília pudingpor, 8 dl tej.

máz:

100 g csokoládé  2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor  4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Készítése:

tészta:

A 6 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk.  8 tojás sárgáját a margarínnal és a 40 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 40 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot.  A masszát 4 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a piros ételszínezéket,  a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga.a negyedikbe zöld színt. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.15 perc alatt megsül figyeljük le ne égjen .Kapcsos torta formába sütöttem őket.

krém:

A 2  csomag vanília pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A 30 dkg ráma margarínt a 25 dkg cukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk. 

Csokimáz:

3 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük,közben a gőz felett olvasztott csokival elegyítjük  Ezt tesszük a tészta tetejére.

A tészta összeállítása:

Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és megkenjük erre megy a zöld lap és végül bevonjuk csokimázzal.

Érdemes a mázat közben készíteni ne szilárduljon meg.

Tetejét a krémmel díszítettem

Ez a torta egyedi ötlet receptem,a neve is családom általi név.

Másolni forrás megjelöléssel lehet.

2024-01-21 Csibrák Ildikó

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.