Hozzávalók:
1 / 2cs. sütőpor, 1 TK szalalkáli
reszelt citromhéj ízlés szerint
1 csomag vanillincukor
3 db tojás
0,5 dl tejszín
80 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
15 dkg Rama, 15 dkg zsír
Elkészítés
1.Egy tálban alaposan összekeverjük a puha Ramát a tojásokkal és a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sütőport,, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
2.A tésztát gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára hűvös helyre tesszük.
3.A tésztát (süteményformázóval ellátott) húsdarálón áttekerve megformázzuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben egy adag olyan 15 - 20 perc alat megsül
4.A kész tésztát ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!