A tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzányomom a fokhagymát, megsózom, és felöntöm a borral. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt addig pirítom, a míg kifehéredik. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, szétnyomom, megfűszerezem borssal, kevés paprikával, és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok, és erre ráhalmozom a főtt tészta felét. Ráterítem a darált húsos ragut, amit megöntök a liszttel kevert tejföl felével. A maradék tésztát is ráteszem, és a megmaradt tejfölt is ráöntöm. Előmelegített sütőben megsütöm. Tetejére tehető kevés reszelt parmezán, mozzarella, scamorza, de ez el is hagyható.