Gyönyörű!!!
Fehér alaptésztához
40 dkg sima liszt
20 dkg durum liszt
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 dl olaj
6 ek cukor vagy 15 db édeske tabletta vagy 8-9 ml folyékony édesítőszer(Süssina)
A kakaós részhez további hozzávalók
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
3 ek tej
3 ek cukor vagy 5 db édeske tabletta vagy 2,5 ml folyékony édesítőszer (Süssina).
1. Az alaptészta hozzávalóit a dagasztóba teszem, az élesztőt a tetejére morzsolom és egy kellemes tésztát dagasztatok.
2. Kétfelé veszem a tésztát (kb 55 dkg darabja), az egyik marad fehér a másikhoz hozzáadom a barna tészta anyagait és jól beledolgoztatom a tésztába.
3. A fehér és a barna tésztát ismét kétfelé veszem, így lesz 2 db fehér és 2 db barna tésztám.
4. Mindegyiket kinyújtom 3-5 mm -e és 1 fehér 1 barna tésztát egymásra terítek és mint a beiglit feltekerem.
5. Bekapcsolom a sütőt 50 C°-a beteszem az olajjal lekent kalácsot a sütőbe és 30 percig kelesztem, majd 170 C°-a kapcsolom a sütőt és 35 perc alatt megsütöm.
Tojás és cukor nélküli durumliszttel készülő kalács.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!