Pannika, gyönyörű a kenyered, gratulálok.!!!!
30 dg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1,2 dg friss élesztő
csipetnyi cukor,
1 mokkáskanál só
2 dcl kefír
3 evőkanál olaj
1 evőkanál kovászpor
sütőzacskó
Fél deciliter melegvízbe csipetnyi cukrot keverünk és feloldjuk benne az élesztőt, majd hagyjuk kicsit felfutni.
A kenyérsütőgépbe beleöntjuk az olajat, kefírt, a felfuttatott élesztőt. Majd rászórjuk a lisztet, amiben előzőleg belekevertük a sót és a kovászport.
Miután a gép simára dagasztotta a tésztát, kiemeljük és egy kelesztőtálban szép magasra kelesztjük. Miután megkelt, átgyúrjuk, megformázzuk és beletesszük a sütőzacskóba, amit lezárunk.
Másodszor is megkelesztjük, majd tepsire téve kb.35-40 perc alatt készre sütjük. A kenyérke akkor jó, ha megkopogatva az alját kongó tompa hangot ad.
Rácson kihűtjük és csak utána szeleteljük.
Cukorbetegeknek ajánlom, nem ugrik meg gyorsan a cukorszint és nem utolsó sorban finom ízű kenyér.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!