Szuper recept és nagyon guszta biztos fincsi is! Gratulálok jöhet a következő újításod Anna!:)
25 dg / nekem ez egy pohár/ hántolt koles
3 pohár víz, pici só
10 dg rétesliszt
4 tojás
2,5 dcl tejszín
2 evokanál édesíto
pár csepp vanília aroma
A receptet Rita konyhájából lestem el, kicsit átvariáltam, mint mindig. Koszonom az otletet.
A hántolt kolest párszor jól átmostam, majd olajon megpirítottam, picit sóztam, felontottem három pohár vízzel és puhára foztem, majd hagytam kihulni.
Ha már kihult, villával jól átkevertem, hozzászórtam a lisztet, a tejszínben elkevert tojások sárgáját, az édesítot és a vanília aromát.
A tojásfehérjékbol kemény habot vertem, hozzákevertem a kolesmasszához.
Kivajazott tepsibe ontottem, majd húsz perc alatt megsutottem. Kozben párszor "megszaggattam", pirosra sutottem. Ez légkeveréses sutoben 20 perc volt.
Ritának nagyon igaza volt, sokkal finomabb mint a darából készult smarni.
Mivel én nagyon szeretem a dia- baracklekvárt, azzal ontottem nyakon, de ez csak ízlés kérdése.
Gyors, kiadós és egészséges édesség.
A tepsi mérete 25x33 cm volt.
Szuper recept és nagyon guszta biztos fincsi is! Gratulálok jöhet a következő újításod Anna!:)
Anna ez tényleg jó recept, kicsit én is átalakítom majd paleosra és kipróbálom, köszi.
Édesítőből por vagy folyékony?
Én folyékonyat használtam, de a Xilitbol is 2 evokanállal tettem a minap.
megsütöttem én is,csak rétesliszt helyett zabpelyhet daráltam le,és igy sütöttem,mivel nekem nem jó a rétesliszt sem.Gratulálok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!