Én vajjal, xilittel, bio sütőporral, felerészt rétes, felerészt graham liszttel készítettem, rumaroma nem került bele, a tetejére pedig nem csokit öntöttem.
A xilitet megdaráltam és a szobahőmérsékletű lágy vajjal jól kikevertem. A tojásokat egyenként dolgoztam bele, majd amikor ezzel is elvegyült, hozzáadtam apránként, több részletben a lisztet, melybe belekevertem előzőleg a sütőport. Beledolgoztam 5 evőkanál tejet, a vaníliaaromát, aztán kétfelé osztottam a tésztát, és az egyik felébe kakaó került, mégpedig úgy, hogy előbb a három kanál tejjel símára kevertem.
A vajjal kikent, liszttel meghintett kuglófformába váltakozva 1 kanál sárga, 1 kanál barna tésztát raktam alulra, majd a tetejére is így, aztán villával kicsit belekevertem.
Már mehetett is a 160 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Alsó-felső lángon sütöttem, kivétel után pedig azonnal lekentem 1 evőkanálnyi glukonon és egy közepes citrom elkevert levével, és rögtön behintettem darált dióval, hogy megálljon rajta.