Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diétás- csokimámor

felvitel dátuma: 2016-12-10 09:43:20       mai nézettség: 1       nézettség: 681
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

HOZZÁVALÓK  a 16 szeletes tortához (az alap)

1 ¼ csésze mandula liszt, vagy Norbi liszt

¼ csésze kakaó por

¼ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)

3 ek vaj, olvasztva

TÖLTELÉK:

17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva

1 ek vaj

70 dkg krémsajt, felpuhítva

½ csésze diétás édesítőszer (pl. Update Zero)

1 tk vanília kivonat

3 nagy tojás, szobahőmérsékletű

¼ csésze kakaópor

1/3 csésze tejszín, szobahőmérsékletű

2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához

BEVONAT:

¾ csésze tejszínhab

1/3 csésze édesítőszer

9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva

½ tk vanília kivonat

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

ELKÉSZÍTÉS

TORTAALAP:

1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.

2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.

TÖLTELÉK:

3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.

4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.

5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.

6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.

7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.

BEVONAT:

8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.

9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be.

ÉN FELEZTEM CSAK 8 szeletett csináltam!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.