15 dkg búzadara, 1 db tojás, 5 dkg vaj, só, édesítő, zsemlemorzsa, 0,5 l víz.
A vízbe teszünk egy kiskanál vajat, pici sót és a búzadarát sűrűre főzzük benne. Ha kész beledolgozzuk a tojást. A masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és forró vízben addig főzzük, amíg a víz felszínére feljönnek. Leszűrjük és vajas, pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Gyümölcsmártással, vagy önálló ételként fahéjas porcukorral, darált dióval, mákkal, lekvárral is fogyaszthatjuk. Nagyon könnyű gombócokat kapunk és még másnapra sem keményednek meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!