felvitel dátuma: 2013-02-02 18:04:38
mai nézettség: 1
nézettség: 2360
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:
Tésztához:30dkgliszt
15dkgvaj
2dkgélesztő
50mllangyostej
1gcukor
4 tojássárgája
1ekporcukor
1 késhegynyi sütőpor
Töltelékhez:15dkg dió
12dkg porcukor
1cs vaniliáscukor
4db tojásfehérje
baracklekvár
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 25 perc
Elkészítés:
Azélesztőtfelfuttatjuk a cukrostejben,közben a lisztetelmorzsoljuk a vajjal.Hozzátesszük a többiösszetevőt a felfutottélesztőt,ésrugalmastésztávádolgozzuk
.3 részreosztjuk,ésegyenként2mmvastagságútéglalappá nyújtjuk.Közben a sütőt 170 fokraelőmelegítjük.
A lapokat baracklekvárral megkenjük,2 szélét feltekerjük,de nem teljesen,mert közepére fog kerülni a diós hab.Beletesszük a tepsibe a tésztarudakat.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,és óvatosan belekeverjük a cukros diót.Ezt a habot szépen elosszuk a 3 rud közepére.
25 perc alatt megsütjük,ha kihült felszeleteljük,porcukorral meghintjük.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.