30 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg cukor
15 dkg vaj
10 dkg zsír
10 dkg darált dió
6db tojás
2 dl tej
2db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 cs sütőpor
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
A tojásokat üssük egy tálba, és keverjük habosra a cukorral és a vaníliával. Rakjuk hozzá a tejet, a reszelt citromhéjat, az egyik citrom levét ,zsírt és az olvasztott vajat. Jól dolgozzuk össze, majd forgassuk bele a sütőporral és dióval vegyített liszteket .Rétes liszt azért kell így lágyabb a tészta .Egy tejföl sűrűségű masszát kapunk.
Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt formába,a másik citrom darabokat apróra vágva közé rakjuk és toljuk forró sütőbe. Süssük meg 160 fokon 40 perc alatt. Mielőtt kivennénk a sütőből, teszteljük tűpróbával.
Ha kihűlt ketté vágjuk és közben elkészítjük a krémet.
A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval majd szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!