2 cs Tante Fanny Friss bejgli és Pozsonyi kifli tészta 400 g
1 db tojás
Töltelék:
30 dkg dió
15 dkg cukor
1 dl víz
A darált diót összekeverjük a cukorral, vízzel, és megfőzzük.
Várunk, hogy hűljön ki.
A Tante Fanny friss bejgli tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük egy síma lapra, majd kenjük meg az összekevert kihült dió töltelékkel, úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.
A kimaradt széleket kenjük be a felvert tojással, majd tekerjük fel a tésztát.
A sütőpapírral együtt helyezzük a tepsibe, majd a tésztát kenjük meg a felvert tojással.
Hagyjuk pár percig száradni, majd ismételten kenjük meg felvert tojással.
Az előmelegített sütőben ( 170 fokos ) 35 percig süssük aranysárgára.
Hagyjuk kihülni egy kicsit és lehet szeletelni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!