2 csomag A Tante Fanny friss croissant tészta 360 g
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 ek diólekvár
1 db tojás
fahéj ízlés szerint
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
A Tante Fanny friss croissant tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Összekeverjük diót, cukrot, mazsolát, fahéjat, vaníliás cukrót.
Annyi tejjel és lekvárral összekeverjük, hogy összeálljon.
A háromszögekre teszünk egy-egy kanál tölteléket.
Megkenjük a tészte széleket felvert tojással, majd feltekerjük, és kifliket formálunk, majd a tetejét is megkenjük tojással. 20 perc alatt 170 C fokon előmelegített légkeverős sütőben kisütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!