Lapja:
szív torta formában sütöttem: 5 db tojás sárgáját kikevertem 5 evőkanál cukorral, 10 dgk sima liszttel, 10 dkg rétes liszttel, 5 dkg darált dióval, fél csomag sütőporral, majd hozzákeveretem az 5 tojás felvet habját.
Krém: 4 dcl tejben felfőztem 4 evőkanál lisztet,
10 dkg margarint, 5 dkg cukorral, 2 evőkanál kakaóporral összekevertem, a két krémet összekevertem, ezzel töltöttem meg a diós lapot.
Tetejére fondant készítettem: 6 evőkanál vízbe egy evőkanál étkezési zselatint beáztattam, ezt meglangyosítottam ehhez adtam 2 evőkanál mézet, 1 dkg margarint és annyi porcukrot amennyit felvesz, majd nyújtódeszkán folytattam, amikor már nem ragad lehet nyújtani szinezni, ezzel borítottam be a tortát és ebből készítettem a galambokat és a virágokat a tortára.
A diós szivet kb. 15 percig sütöttem, 175 fokon.
Két felé vágtam. Krémmel megtöltöttem kívül belül, majd a fondanttal díszítettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!