Tészta:6 tojás,6 ek kristálycukor,6 ek rétesliszt ,só,1 kk szódabikarbóna,félmarék darabokra vágott dió, 1 dl étolaj.
krém:6 tojásfehérje,20 dkg cukor,1 liter víz,3 cs.vaníliás pudingpor,2 ek kakaó,2 cs.vanílíiás cukor,2 ek étkezési zselatin.
1/2 liter habbá vert tejszín.apró színes torta dara.
A tojások fehérjét a cukor 1/3 részével kemény habbá verem,a sárgáját a maradék cukorral,ha a cukor elolvadt lassan több részletben bele csurgatom az olajat,ezzel is jól kikeveren míg nem kezd el sűrűsödni,ekkor a habhoz öntöm a lisztben elkevlassan óvatosan összekeverem sót ,szódabikarbónát,diót,és a tojássárgájás krémet. kikent tepsibe öntöm kb 20 percig tűpróbáig sütöm.
Krém:az 1 liter vízből annyit veszek el,hogy a pudingot cukrot és a zselatint jól kitudjam keverni.A maradék vizet felforralom és ha már forr ,akkor a pudingos keveréket beleöntöm,besűrítem.közben a 6 tojásfehérjét pici cukorral kemény habbá verem,ekkor belekeverem a kakót, és a kész forró pudingba öntöm .Lazán jól kikeverem forrón a tésztára kenem.Ha kihűlt tezsem rá a tejszínhabot és díszítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!