50dkg liszt
1 egész tojás
1 tojássárgája
5 dkg porcukor
6 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
4 dl tej
fél citrom leve
1 vaníliás cukor
A beszóráshoz és a kenéshez:
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tojás fehérje
pici tej
fahéj 1-2 kávés kanál
A tészta alapanyagaiból nagyon finom, a fánkénál keményebb tésztát dagasztunk, ruhával letakarjuk, és 1 órát kelesztjük meleg helyen. Mivel én Tupperware gyors kelesztőben készítettem így 25 perc alatt megkelt a tésztám . A tűzhelyet ez idő közben előkészítjük.
A már megkelt tésztából 2 gombócot formálunk és külön külön fél centisre kinyújtjuk .Majd megkenjük egy kis olvasztott vajjal a tésztát és a fahéjas diós cukros töltelékkel megszórjuk .Ezután feltekerjük és ujjnyi szeletekre vagyis csigákra vágjuk .Majd kivajazott tepsire tesszük és a tojás fehérjés csepp tejjel higított eleggyel megkenjük .180 fokon előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük .
Tetejét vaníliás porcukorral meghintjük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!